6.9 C
Copenhagen
onsdag 15. januar 2025

Bred aftale skal styrke dansk beredskab, men flere partier efterlyser mere

0

Regeringen og en bred kreds af Folketingets partier har indgået en ny aftale for beredskabsområdet, der skal adressere de mest akutte udfordringer og styrke Beredskabsstyrelsen frem mod 2026. Aftalen, der afsætter i alt 1,9 milliarder kroner frem til 2033, møder dog kritik fra flere partier for ikke at favne bredt nok.

Kritisk, men vigtig styrkelse

Den nye aftale omfatter en akutpakke, der sikrer mere personel og nyt materiel til Beredskabsstyrelsen. Derudover igangsættes flere øvelser og en planlægning af en erhvervsrettet brand- og redningsuddannelse. Minister for samfundssikkerhed og beredskab Torsten Schack Pedersen (V) kalder det et skridt i den rigtige retning:

–  Med aftalen adresserer vi de mest akutte behov i Beredskabsstyrelsen, så det samlede redningsberedskab er klædt bedre på til at møde de udfordringer, vi står over for, siger han i en pressemeddelelse.

Socialdemokratiets Kasper Roug glæder sig over fokus på uddannelse og øget kommunikation, mens Danmarksdemokraternes Lise Bech understreger, at der stadig er et stykke vej:

– Vi skal kunne håndtere kriser og hændelser på tværs af sektorer og på tværs af kommuner, regioner og stat, siger hun og fremhæver behovet for en styrket indsats for samfundssikkerheden.

Cybersikkerhed og klima på dagsordenen

Aftalen inkluderer også en kommende national strategi for cyber- og informationssikkerhed, der skal udarbejdes i 2025. Socialistisk Folkepartis Anne Valentina Berthelsen beskriver dette som et nødvendigt skridt og påpeger, at regeringen vil blive fastholdt på behovet for en markant styrkelse af cybersikkerheden på tværs af myndigheder og sektorer.

– Vi kommer til at holde regeringen op på, at cybersikkerheden skal styrkes markant og på tværs af myndigheder og sektorer, og at de kommunale beredskaber har behov for en økonomisk indsprøjtning flere steder i landet, siger hun blandt andet.

Dertil kommer en styrkelse af klimamateriel, der skal ruste Danmark til ekstreme vejrfænomener og hybride trusler.

Kommunale beredskaber overset

Derfor påpeger flere partier, som SF også har gjort, at aftalen ikke i tilstrækkelig grad tager højde for de kommunale beredskabers behov. Også ifølge Radikale Venstres Stinus Lindgreen er det en klar mangel:

– De væsentligste opgaver udestår dog stadig: Beskyttelse af kritisk infrastruktur, en opdateret cyberstrategi og – nok allervigtigst – en samlet beredskabsaftale. For os er det derfor afgørende, at ministeren og regeringen nu forpligter sig på at indkalde til forhandlinger på alle områder, så vi kan styrke samfundssikkerheden bredt i en tid, hvor både klimaforandringer og hybride trusler presser sig på.

Aftalen indebærer et analysearbejde, der skal belyse samspillet mellem statslige og kommunale redningsberedskaber. Samtidig erkender aftalens parter, at der fortsat er behov for yderligere tiltag.

– Men vi er ikke i mål, og det har partierne bag aftalen også givet hinanden håndslag på i dag. Det stopper ikke her. Vil vi have styrket samfundssikkerheden bredt, skal der flere initiativer til, understreger Torsten Schack Pedersen.

Fakta om aftalen

• Akutpakke: Flere uniformerede medarbejdere og forbedring af Beredskabsstyrelsens faciliteter for at håndtere akutte behov og styrke den operative kapacitet.

• Klimamateriel: Investering i specialiseret udstyr som højkapacitetspumper og mobile dæmninger for at imødegå oversvømmelser og ekstremt vejr.

• Øvelser: Fokus på træning i håndtering af klimarelaterede katastrofer og hybride trusler som cyberangreb og sabotage. Øvelserne skal styrke samarbejdet mellem statslige og kommunale aktører.

• Cybersikkerhed: En ny strategi for cyber- og informationssikkerhed skal lanceres i 2025. Der etableres rådgivning til myndigheder, virksomheder og borgere om beskyttelse mod cybertrusler.

Artiklen baserer sig på oplysninger fra pressemeddelelsen fra Ministeriet for Samfundssikkerhed og Beredskab.

Danmark åbnede VM med overbevisende storsejr

0

Spændingen forsvandt hurtigt, og Danmark gjorde kort proces i deres åbningskamp ved VM i herrehåndbold. I en propfyldt Jyske Bank Boxen i Herning, hvor danskernes røde og hvide farver prægede hele arenaen, blev Algeriet aldrig en reel udfordring. Euroforien var til at mærke blandt publikum, og det danske landshold leverede varen med en knusende sejr på 47-22.

Fra kampens begyndelse var det tydeligt, at Danmark havde et helt andet niveau end deres modstandere. Dog var de første minutter præget af en smule uskarphed foran mål, og Algeriets keeper leverede flere flotte redninger. Det holdt spændingen kortvarigt i live, og Danmark førte kun 8-5 efter 12 minutter. Her satte danskerne tempoet i vejret og skærpede disciplinen markant. Stillingen blev hurtigt ændret til 11-5 efter et effektivt dansk run.

Emil Nielsen trådte ud af Landins skygge

En af kampens helt store profiler var Emil Nielsen, der tog sin første slutrunde uden Niklas Landin på holdet som en anledning til at vise sit fulde potentiale. Og det gjorde han med bravour. Nielsen lukkede fuldstændig af i målet og var afgørende for, at Danmark kunne skabe det store forspring. Med redninger på stribe og en intensitet, der smittede af på hele holdet, blev han fortjent kåret som kampens spiller.

Hans præstation i starten af anden halvleg var særligt bemærkelsesværdig. Med flere afgørende redninger gav han Danmark mulighed for at lave et imponerende 5-0-run, som hurtigt slukkede ethvert håb hos algerierne. Publikum kvitterede med stående bifald og skabte en elektrisk stemning i hallen.

Rotation og bredden i fokus

Som kampen skred frem, benyttede landstræner Nikolaj Jacobsen muligheden for at rotere godt i truppen. Flere spillere fik spilletid, og bredden på det danske hold blev tydeligt. Uanset hvem der blev sendt på banen, blev niveauet opretholdt, og Danmark fortsatte med at dominere. Ved stillingen 36-15 midt i anden halvleg var kampen for længst afgjort, og de danske spillere kunne tillade sig at eksperimentere med forskellige kombinationer.

Slutresultatet på 47-22 understregede den totale danske overlegenhed og gav samtidig en forsmag på, hvad publikum kan forvente i de kommende kampe. Algeriet blev simpelthen spillet ud af banen, og de havde svært ved at finde løsninger på Danmarks angrebsspil og solide forsvar.

Blikket mod Tunesien

Med en overbevisende start på slutrunden kan Danmark nu se frem mod deres næste opgave. På torsdag står de over for Tunesien i endnu en kamp i det indledende gruppespil. Hvis aftenens indsats er en indikator, ser Danmark ud til at være i topform og klar til at jagte en ny VM-titel.

Live: Danmark møder undertippede afrikanere

0

Danmarks herrelandshold tager kl. 20:30 hul på VM, når de møder Algeriet i Jyske Bank Boxen. AVISEN er til stede og vil fra liveopdatere kampen.

To mænd anholdt for svindel mod ældre borgere i Jylland og på Fyn

0

To mænd på henholdsvis 36 og 32 år er blevet anholdt og varetægtsfængslet i fire uger, efter de blev sigtet for en række svindelsager mod ældre borgere i Jylland og på Fyn.

Ifølge en pressemeddelelse fra Sydøstjyllands Politi har de to mænd blandt andet opereret i Lunderskov, Vamdrup og Christiansfeld.

De sigtede er mistænkt for at have lokket kreditkort fra ældre mennesker og derefter hævet kontanter fra deres konti, og svindlen har påvirket borgere i både Sydøstjyllands og Syd- og Sønderjyllands politikredse.

Efterforskningsarbejde bag anholdelser

Anholdelserne, der fandt sted torsdag og fredag, er resultatet af et længerevarende efterforskningsarbejde, oplyser politiinspektør Jacob Ulvedal fra Sydøstjyllands Politi.

– Takket være et solidt efterforskningsarbejde er to mænd, der står bag talrige svindelsager, anholdt og varetægtsfængslet. Politiet efterforsker nu videre på sagerne, og det kan ikke udelukkes, at de to mænd vil blive sigtet for flere forhold på sigt, siger Jacob Ulvedal.

Gode råd mod svindel

I forbindelse med sagen opfordrer Sydøstjyllands Politi borgere til at være opmærksomme og skeptiske over for fremmede, der beder om personlige oplysninger eller adgang til bankkonti.

Politiet anbefaler desuden at:

• Få udeladt nummer hos teleudbyderen for at beskytte personlige oplysninger.

• Gøre sociale medieprofiler mere private.

• Være på vagt over for uanmeldte besøg eller telefonopkald fra ukendte personer.

Politiet har også udarbejdet materialer som folderen ”Forebyg svindel” og ”Vær skeptisk, hvis du…”, som kan downloades og deles med ældre familiemedlemmer.

Efterforskningen af sagen fortsætter.

Havnaturfonden sætter første projekter i søen

0

Danmarkshistoriens største indsats for at genoprette havnatur er nu sat i gang. Over de næste fem år skal Havnaturfonden forbedre det danske havmiljø med en samlet investering på 500 millioner kroner. De første projekter til en værdi af 100 millioner kroner rulles ud i 2025 og fokuserer på områder som Sejerø Bugt, Samsø Bælt, Sydfynske Øhav og Storebælt.

Projekterne markerer begyndelsen på en omfattende genopretning af danske farvande, der i årtier har været presset af stenfiskeri og miljøforringelser. Med konkrete tiltag som genopretning af stenrev og udplantning af ålegræs er målet at styrke biodiversiteten og skabe bedre forhold for havets økosystemer.

Et vendepunkt for det danske havmiljø

Sejerø Bugt, Samsø Bælt, Sydfynske Øhav og Storebælt er blandt de områder, der har lidt mest under mange års udnyttelse af havets ressourcer. Miljøminister Magnus Heunicke lægger vægt på, at tiden er inde til handling:

– Vi har i alt for lang tid udelukkende udnyttet og presset havets ressourcer. Nu giver vi tilbage til havet. Havnaturfonden kommer til at bidrage til den mest omfattende genopretning af det danske hav, som vi hidtil har set. Med indsatserne sikrer vi bl.a., at der konkret skabes levesteder til torsken, muslinger og søanemoner. Samtidig overvåger vi indsatserne, så vi kan følge med i, hvordan de virker og bruge det i planlægningen af de fremtidige indsatser.

En væsentlig del af indsatsen handler om at genetablere stenrev, som historisk har været fisket op til byggeri. Ved Lyø og Helnæs i Lillebælt skal nye stenrev genskabes for at give fisk som torsk og havkat de naturlige levesteder, de mangler i dag. Der er afsat 19 millioner kroner til dette arbejde.

Ålegræs med dobbelt formål

Udplantning af ålegræs, der fungerer som hjemsted for fiskeyngel og bunddyr, får også en central rolle i genopretningsindsatsen. Tænketanken Hav har tidligere vist, hvordan ålegræs kan genoprette biodiversiteten og samtidig reducere CO2 og næringsstoffer i havet. Med en investering på fire millioner kroner bliver disse tiltag nu udvidet i 2025.

Større viden om havet

Udover konkrete tiltag skal projekterne også skabe ny viden om det danske havmiljø. Miljøstyrelsen udvider en igangværende kortlægning af havbunden til flere områder, herunder Sejerø Bugt og Lillebælt. Målet er at sikre, at indsatsen er målrettet de steder, hvor behovet er størst.

Samtidig undersøges det, hvordan havvindmøller og biodiversitet kan sameksistere bedre. Der afsættes tre millioner kroner til forskning i, hvordan vindenergi kan udvikles under hensyntagen til havmiljøet.

Politisk opbakning til havets genopretning

Havnaturfonden nyder bred politisk opbakning fra Folketingets partier, som på tværs af det politiske spektrum ser indsatsen som nødvendig for at vende udviklingen i de danske farvande. Socialdemokratiet ser det som afgørende, at fokus rettes mod de mest udsatte områder som Sejerø Bugt og Samsø Bælt, mens Venstre betoner vigtigheden af lokale samarbejder for at sikre konkrete resultater.

Venstres Erling Bonnesen glæder sig over, at arbejdet nu for alvor går i gang:

– Nu sætter vi handling bag ordene om forbedring af havmiljøet. Med Havnaturfonden prioriteres indsatser for 500 mio. kr. frem mod 2030 til den mest omfattende genoprettelse af havnatur nogensinde. Indsatserne i 2025 foregår over flere geografiske områder, og kommer til at gøre en forskel lokalt.

Fra Enhedslisten lyder det, at genoprettelsen af stenrev skal sikre bedre vilkår for biodiversiteten, mens andre partier understreger, at projekterne både skal lindre de skader, der allerede er sket, og skabe en mere bæredygtig fremtid for det danske havmiljø. Også SF ser det som afgørende, at midlerne nu omsættes til handling:

– Vores havmiljø har det rigtig dårligt og der er brug for en stor indsats for at kunne genoprette havnaturen og få en marin natur i trivsel. Derfor er jeg glad for, at SF’s forslag om en havnaturfond blev en realitet og at midler herfra nu kommer ud og kan gøre en forskel, siger Marianne Bigum fra SF.

Med aftalen er der skabt et fælles fundament for, at naturgenopretningsprojekterne kan få reel effekt, både lokalt og nationalt, og for, at havmiljøet får en mere væsentlig placering i den grønne omstilling.

DBU Jylland siger nej til transkønnede på pigehold

0

DBU Jylland har afsluttet en afstemning blandt sine klubber om, hvorvidt transkønnede spillere skal have mulighed for at spille på pigehold. Resultatet var klart: Et rungende nej fra klubberne.

Talsmand for DBU Jylland, Jens Christian Hansen, fremhæver, at afstemningen var vigtig for at få en klar forståelse af, hvad klubberne mener om emnet.

– Det er en vigtig sag, at vi spurgte klubberne, om de var med på forslaget eller ej. Det var op til klubberne at beslutte, og deres svar var klart. Klubberne stemte nej, og det er noget, vi respekterer. Det var en god debat, og vi fik et klart og rungende nej. Så nu ved vi, hvad klubberne mener, og det var netop det, der var vigtigt i hele denne proces: hvordan klubberne stiller sig til dette, siger Jens Christian Hansen.

En debat om en lille gruppe

Spørgsmålet om, hvorfor klubberne stemte nej, blev også rejst. Jens Christian Hansen forklarer, at debatten ikke nødvendigvis handlede om niveauet mellem kønnene, men snarere om relevansen for en meget lille målgruppe.

– Det blev nævnt, om det måske skyldes, at drengene simpelthen er bedre fodboldspillere, at de får nej. Jeg mener, at det selvfølgelig er et af argumenterne, men i sidste ende fyldte det ikke så meget i debatten. Det, der vægtede mest, var spørgsmålet: hvorfor skulle vi lave en regel for en lille gruppe? Det var det, der blev sagt. Der er også nogle, der er grundlæggende imod forslaget og siger, at vi slet ikke skal gå den vej. Det skal vi også respektere, for deres synspunkt er lige så vigtigt. Det er en del af argumentationen, siger han.

Kan blive relevant igen i fremtiden

Selvom afstemningen har givet et klart resultat, anerkender Jens Christian Hansen, at spørgsmålet kan blive aktuelt igen på et senere tidspunkt.

– Ja, det tror jeg. Men som jeg også har sagt til Arne, er det ikke noget, vi tager op igen lige nu. Nu er det afgjort, og vi må håndtere de situationer, der måtte opstå, når de opstår. Hvis en klub bliver stillet i en situation, hvor de føler, de må handle anderledes, så må de gøre det. Vi har respekt for, hvordan det udvikler sig, og vi følger med i udviklingen. På et tidspunkt vil der måske være en klub, der synes, det er for dårligt, at muligheden ikke er der, og så vil de måske reagere eller stille et forslag. Om det tager et år eller 18 år, er svært at forudsige, men det er op til klubberne, forklarer han.

Relaterede debatter i andre sportsgrene

Debatten om transkønnedes deltagelse i sport har også fundet sted i andre sportsgrene, men Jens Christian Hansen mener ikke, det har haft direkte indflydelse på beslutningen i fodbolden.

– Der blev også nævnt noget om en situation i boksning, hvor en transkvinde deltog. Er det relateret til denne debat? Nej, jeg tror ikke, det er direkte relateret, men i starten var der nogle, der blandede de to ting sammen. I den situation var det en kvinde, der konkurrerede med mænd, og der var ikke meget kvindeligt ved hende i hvert fald, baseret på, hvordan hun så ud. Her handler det om noget lidt andet, nemlig hvordan man håndterer kønsidentitet i sport, forklarer han.

Hvordan håndterer man fremtidige sager?

Selvom afstemningen har sat en midlertidig stopper for transkønnedes deltagelse på pigehold, står DBU Jylland stadig overfor udfordringen med at håndtere enkeltstående sager.

– Det er selvfølgelig en meget lille gruppe, og der er ikke mange, der vil søge dispensationer. Der er et par enkelte tilfælde, men vi er nødt til at tage bestik af, hvordan vi håndterer dette fremadrettet. Det er stadig noget, vi ikke har besluttet. Skal vi give dispensationer? Det er der delte meninger om. Nogle mener, det er nødvendigt, mens andre mener, at vi ikke kan gøre det, især når vi har fået nej til forslaget tidligere. Begge synspunkter har deres berettigelse, og vi må finde ud af, hvordan vi håndterer det fremover, afslutter Jens Christian Hansen.

Ny kampagne skal minde syddanskerne om at bruge lægevagten med omtanke

0

Lægevagten står klar til at hjælpe, når du eller din familie har brug for lægehjælp uden for din egen læges åbningstid. Men en ny undersøgelse viser, at lægevagten hver uge får mere end 1.000 opkald, som kunne vente til egen læge åbnede. Det giver ventetid for dem, som har brug for lægevagtens hjælp.

Lægevagten er forbeholdt patienter med akut opstået eller forværret sygdom, som ikke kan vente, indtil egen læge åbner. Desværre oplever lægevagten i Region Syddanmark over 1.000 opkald om ugen, som ikke kræver akut lægehjælp.

Det viser en undersøgelse, som Region Syddanmark har gennemført. Derfor lancerer Region Syddanmark i samarbejde med PLO-Syddanmark en ny kampagne, der skal minde syddanskerne om at bruge lægevagten med omtanke.

Overvej, om dit opkald kan vente

Formand for Udvalget for Det Nære Sundhedsvæsen Pernelle Jensen (V) understreger, at kampagnen ikke skal afskrække folk fra at bruge lægevagten men i stedet få dem til at overveje, om opkaldet er akut eller ej:

– Lægevagten vil rigtig gerne hjælpe, når du pludselig bliver syg eller får det værre og ikke er tryg ved at vente, indtil din egen læge åbner. Det er i virkeligheden det, det handler om. Er du utryg ved tanken om at skulle vente, så skal du kontakte lægevagten. Men kan det vente, så skal man kontakte sin egen læge og i stedet lade akut syge komme til hos lægevagten.

Gør plads til patienter med akut sygdom

Syddanskerne vil i januar kunne møde kampagnen på sociale medier, infoskærme hos lægen og på sygehusene og i regionale busser, hvor fire patienter og deres pårørende i en række videoer fortæller om oplevelser, hvor lægevagten var til stor hjælp i en akut situation.

Og det er netop disse situationer, man er med til at skabe plads til, når man bruger lægevagten med omtanke, forklarer praktiserende læge og formand for PLO-Syddanmark Birgitte Ries Møller:

– Lægevagten er en vigtig del af vores sundhedsvæsen og er med til at sikre, at borgere kan få god og tryg lægehjælp hele døgnet. Desværre ser vi tilfælde i lægevagten, hvor behovet ikke er akut, og det giver ventetid for dem, som virkelig har brug for lægevagtens hjælp. Derfor håber jeg, at syddanskerne vil tage kampagnens budskab til sig og overveje, om opkaldet kan vente eller ej.

Om undersøgelsen

Vagtlægerne i PLO-Syddanmarks lægevagt og Natlægevagt Syd registrerede over syv dage i maj 2024 alle opkald til lægevagten. Lægerne noterede efter hvert opkald, om opkaldet var relevant for lægevagten, eller om opkaldet burde vente, indtil egen læge åbner, ud fra følgende beskrivelse:

– Lægevagten er forbeholdt borgere, som oplever pludseligt opstået eller forværret sygdom, som de vurderer ikke kan vente til egen læge åbner. Ved fornyelse af recepter skal borgere kontakte egen læge og ikke lægevagten.

Lægevagterne registrerede i alt 10.921 opkald, hvoraf 12,4 % blev registreret som opkald, der burde vente, til egen læge åbner.

Fra barndom på Mors til topledelse i havnebranchen

0

Rune D. Rasmussen fylder 40 år i dag den 13. januar 2025, men det er ikke blot en rund fødselsdag, han kan fejre. Med en imponerende karriere som CEO for Associated Danish Ports (ADP), en baggrund i transportbranchen og et liv præget af ambitioner og fremdrift, er Rune et levende bevis på, hvordan målrettethed og evnen til at gribe muligheder kan føre til ekstraordinære resultater.

Rune er født på sygehuset i Thisted og voksede op på en gård på Mors sammen med sine forældre og sin lillebror.

– Jeg husker min barndom som helt fantastisk, fortæller han og fortsætter: – Vi boede på en gård, hvor vi havde dyr og marker, og vi var altid med i arbejdet. Vi sad i traktoren, pløjede markerne og var med til at passe gården. Det var en fri og rolig tid, hvor vi også havde bedstemor og bedstefar tæt på. Min bedstefar betød meget for mig – jeg var sammen med ham næsten hver dag.

Barndommen på Mors formede Rune og gav ham en stærk base af værdier, som han stadig bærer med sig i dag.

– Det var lidt som en Morten Korch-film, siger han med et smil. – Vi havde et tæt lokalsamfund, hvor alle kendte hinanden, og vi børn kunne løbe frit rundt mellem hinandens hjem. Jeg ønsker virkelig, at mine egne børn kan opleve noget af det samme.

Som barn og ung på Mors gik meget af Runes tid med håndbold.

– Der var en fantastisk håndboldkultur på Mors dengang, fortæller han. – Jeg spillede sammen med mange dygtige spillere, som senere nåede rigtig langt, som Morten Olsen og René Toft. Jeg var ikke på deres niveau, men det var inspirerende at være en del af det miljø.

Ved siden af sporten begyndte Rune at interessere sig for historie, særligt perioder som industrialiseringen og verdenskrigene.

– Jeg tror, interessen blev vækket allerede i 7.-8. klasse, forklarer han. – Jeg brugte meget tid på at læse om samfundets udvikling og idehistorie, og det er noget, der stadig fascinerer mig i dag.

Efter folkeskolen fortsatte Rune på handelsskolen og derefter på Salling Efterskole, som han beskriver som en dannelsesrejse. – Det var et år, hvor jeg lærte meget om mig selv. Det handlede ikke kun om skole, men også om at tage ansvar og blive mere selvstændig. Det var en vigtig periode for mig.

Karriere i transportbranchen

Efter uddannelsen som speditør startede Rune sin karriere i transportbranchen.

– Jeg blev udlært hos et lille speditionsfirma, hvor man skulle kunne det hele. Det gav mig en bred erfaring og lærte mig at stå på egne ben, siger han.

Karrieren førte ham videre til DB Schenker, hvor han i løbet af næsten syv år gjorde hurtige fremskridt og fik ansvar for en stor del af den danske forretning.

– Jeg lærte enormt meget i den tid, fortæller Rune. – Det var også her, jeg fandt ud af, at jeg havde en passion for ledelse. Jeg ville gerne gøre en forskel og skabe rammer, hvor folk kunne trives og præstere.

I 2017 blev Rune tilbudt en stilling som salgsdirektør hos ADP. – Jeg vidste ikke ret meget om havnedrift, men opgaven lød spændende, indrømmer han. – Det handlede om at finde en ny retning for virksomheden og udvikle en langsigtet strategi. Det tiltalte mig, fordi det gav mulighed for at skabe noget varigt.

Som CEO for ADP siden 2019 har Rune været drivkraften bag en transformation, der har gjort virksomheden til en af Danmarks mest moderne og fremadskuende havnekoncerner.

– Vi har arbejdet hårdt for at skabe en klar retning for ADP, siger han. – Vi har blandt andet udviklet Taulov Dry Port i samarbejde med PFA Pension, og vi har tiltrukket store virksomheder som Mærsk og Bestseller. Det har været en fantastisk rejse.

Rune ser dog stadig et stort potentiale for ADP. – Jeg tror ikke, vi har set andet end toppen af isbjerget, siger han og uddyber. – Med grøn omstilling og vores strategiske placering kan vi blive en endnu større spiller, både nationalt og internationalt. Det handler om at tænke langsigtet og være modig nok til at gribe de muligheder, der opstår.

Familieliv og værdier

Privat bor Rune i Ry sammen med sin hustru Annette og deres to sønner, Storm og Nord.

– Annette og jeg mødte hinanden igen i Aarhus, efter vi havde kendt hinanden som unge på Mors, fortæller han. – Det var lidt som en romantisk film – vi så hinanden og vidste, at det var det.

Familielivet betyder meget for Rune, som forsøger at skabe en god balance mellem arbejde og fritid.

– Vi prøver at lære vores børn, at det er okay at kede sig, men vi sørger også for, at de får oplevelser. Vi tager på charterferier, men vi elsker også at udforske Danmark. Thy og Klitmøller er et favoritsted.

Rune beskriver familien som hans faste fundament.

– Annette er fantastisk til at skabe ro og struktur i vores hverdag. Hun arbejder som fysioterapeut og har en utrolig evne til at få tingene til at glide. Børnene er fulde af energi, og det er skønt at se dem vokse op og trives.

Passion for cykling og filosofi

Ud over arbejdet og familien har Rune en passion for cykling.

– Jeg elsker at cykle, fordi det giver mig tid til at tænke og reflektere, siger han. – Til sommer skal jeg deltage i La Marmotte i Alperne, hvor vi skal op ad Alpe d’Huez. Det bliver hårdt, men jeg glæder mig.

Rune har også en stor interesse for filosofi.

– Jeg synes, det er spændende at beskæftige sig med de store spørgsmål i livet. Det giver mig et andet perspektiv, som også kan bruges i mit arbejde. Filosofi handler meget om at tænke langsigtet og reflektere over, hvad der virkelig betyder noget.

Når Rune ser tilbage på de første 40 år af sit liv, er han taknemmelig for de mange oplevelser og muligheder, han har fået.

– Jeg føler mig privilegeret over at have haft så mange gode mennesker omkring mig – både privat og professionelt, siger han.

Han ser frem til de kommende år med optimisme og ambitioner. – Jeg håber, at vi kan fortsætte med at udvikle ADP og gøre en forskel. Det er min drivkraft – at skabe noget, der har værdi for både mennesker og samfundet som helhed.

Med 40 år bag sig og et utal af projekter foran sig er Rune D. Rasmussen en mand, der aldrig står stille. – Jeg er altid på vej mod det næste bjerg, siger han med et smil. Både bogstaveligt og i overført betydning.

Læs også

Billetter revet væk til Danmarks VM-kampe

0

Der bliver tæt på fyldte tribuner, når de danske håndboldherrer træder på banen ved VM i Herning.

Ifølge en pressemeddelelse fra DanskHåndbold er der allerede dagen før turneringsstart næsten udsolgt til Danmarks kampe i både gruppespillet og mellemrunden.

Der er dog stadig en lille chance for at sikre sig en plads. Til åbningskampen mod Algeriet i morgen er der få sidde- og ståpladser tilbage, mens enkelte ståpladser stadig kan købes til kampene den 16., 18., 21. og 23. januar. Den sidste kamp den 25. januar er fuldstændig udsolgt.

DanskHåndbold: “Vi er klar til håndboldfest”

Jan Kampman, konstitueret formand i DanskHåndbold, siger, at interessen for billetterne har været overvældende:

– Vi er virkelig taknemmelige og stolte over, at vi allerede nu har solgt så mange billetter til Danmarks VM-kampe i Herning. Det viser, at Danmark er klar til håndboldfest og ønsker at bakke op om Håndboldherrernes jagt på VM-titel nummer fire i træk.

For de mange fans bliver der også rig mulighed for at opleve mere end kampene. Jyske Bank Boxen vil huse en stor fanzone på 10.000 kvadratmeter med aktiviteter som Danmarks første håndboldmuseum, madboder og muligheden for at måle sin egen kastestyrke.

– Det bliver en kæmpe fest, som vi glæder os til at dele med alle håndboldfans, tilføjer Jan Kampman.

Interesse for internationale kampe

VM i Herning tiltrækker også opmærksomhed til kampene uden dansk deltagelse. Den 17. januar, hvor Tyskland møder Schweiz og Polen spiller mod Tjekkiet, er der allerede solgt omkring 6000 billetter. Fanzonen vil derfor også være åben denne dag – en nyhed for et VM, hvor fanzonen tidligere kun har været tilgængelig på danske kampdage.

Simon Kjær indstiller karrieren

0

Den danske forsvarsstyrmand Simon Kjær har officielt valgt at lægge fodboldstøvlerne på hylden. Det fortæller den 35-årige spiller i et interview med TV 2 Sport, hvor han også afslører, at beslutningen har været undervejs i lang tid, og at han nu er klar til at tage hul på et nyt kapitel i sit liv.

Simon Kjær afslutter en karriere, der strakte sig over næsten to årtier. Han nåede at repræsentere Danmark i 132 landskampe fra 2009 til 2024, hvilket placerer ham som den næstmest benyttede spiller på det danske landshold. Siden han overtog anførerbindet i 2016, har han været en markant skikkelse og en samlende figur både på og uden for banen.

Kjærs sidste optræden i den rød-hvide trøje blev i en venskabskamp mod Norge inden sommerens EM-slutrunde. På klubplan sluttede han karrieren med AC Milan, hvor han spillede sin sidste kamp i maj 2024. Hans tid i den italienske storklub blev kronet med et mesterskab i 2022, en triumf, han selv beskriver som et af karrierens højdepunkter.